https://www.funidelia.bg/cart

Правна информация

Правна информация

Funidelia.bg е собственост на:

FUNIGLOBAL DEVELOPMENT S.L.
Calle Bari, 28. Nave H, Plataforma Logística Plaza, 50197, Zaragoza - Spain
Имейл: info@funidelia.bg

Генерални директори:

Carlos Larraz Nasarre, Antonio Escartín Villellas

FUNIGLOBAL DEVELOPMENT S.L. е испанска компания с ограничена отговорност, вписана в търговския регистър на Сарагоса, том 4257, документ 24, страница Z-63129, втори ред, регистрационен номер по ДДС: ESB22370902.


Условия за продажба

Настоящите общи условия за продажба регламентират уебсайта www.funidelia.bg, собственост на FUNIGLOBAL DEVELOPMENT S.L.

Тези условия установяват правата и задълженията на всички потребители на FUNIDELIA по отношение на продуктите и услугите, предоставяни чрез нашият уебсайт www.funidelia.bg.

Тези условия са важни както за нас, така и за вас, тъй като са предназначени да създадат правно обвързващо споразумение между нас, защитаващи правата на потребителя и тези на компанията.

Препоръчваме ви да прочетете настоящите условия на нашата Политика за поверителност.

Използвайки нашия уебсайт www.funidelia.bg или правейки поръчка, вие информирано се обвързвате с настоящите условия и с нашата Политика за поверителност. Ако не сте съгласни с всички условия и с Политика за поверителност, не следва да правите поръчка.

Тези условия подлежат на промяна и трябва да се четат винаги, когато правите поръчка.

Правейки поръчка от www.funidelia.bg, вие напълно се съгласявате с цените, описанието на продуктите до момента на продажбата и общите условия за продажба, които ще са единствените приложими условия до приключване на договора.

Вие се съгласявате да използвате уебсайта www.funidelia.bg единствено за извършване на законосъобразни поръчки или запитвания. Задължение сте да ни предоставите правилно и достоверно своя имейл адрес, пощенски адрес и/или други данни за контакт, като приемате, че може да използваме тази информация, за да се свържем с вас при необходимост (вижте нашата Политика за поверителност). Ако не ни предоставите цялата необходима информация, няма да можем да обработим вашата поръчка.

Когато правите поръчка на www.funidelia.bg вие потвърждавате, че сте напълно упълномощени да използвате съответната кредитна карта, в случай че решите да използвате този начин на плащане. Само тези, които са правно упълномощени да подписват договори за стоките и услугите, представени на този сайт, могат да обработват поръчки на www.funidelia.bg

За да направите поръчка, следвайте процедурата за онлайн пазаруване до извършване на плащането.

След това ще получите имейл, потвърждаващ получаването на поръчката ви. Имайте предвид, че това не означава, че поръчката ви е приета, а само че сте ни изпратили заявка за покупка на един или повече от нашите продукти. Всички поръчки трябва да бъдат потвърдени от наша страна. Ние ще потвърдим поръчката ви, като изпратим имейл, в който заявяваме, че продуктите са изпратени (Потвърждение за пратката).

Договорът за покупка между Funidelia и клиента се създава само след изпращането на Потвърждението за пратката.

Обект на Договора са само продуктите, включени в Потвърждението за пратката.

Ние няма да бъдем задължени да предоставяме друг продукт, който може да бъде включен в поръчката, докато не ви изпратим потвърждение за пратка на посочения продукт.

FUNIDELIA ще направи всичко възможно, за да удовлетвори всички клиенти по отношение на търсените продукти. Всички поръчки зависят от наличността на продукта. Ако възникнат трудности при осигуряването или ако продуктите са продадени, ние си запазваме правото да предлагаме подобни продукти със същото качество, които са на разположение. Ако не искате да поръчате някой от предлаганите от нас продукти, ще ви възстановим сумата за продукти, които не са били налични.

ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИ

FUNIDELIA се стреми да достави продуктите си в безупречно състояние до адреса за доставка, посочен във формуляра за поръчка.

Можете да поискате поръчката ви да бъде доставена на друг адрес и на друго лице, различно от поръчителя, но само ако адресът за доставка е в нашата зона за доставки.

Доставките няма да се извършват до отдалечени адреси или места извън нашата зона за доставки. По този начин Funidelia си запазва правото да отхвърли доставката до всички райони, при за които има риск от неосъществяване на доставката.

С цел да гарантираме доставката, ще бъдем благодарни, ако предоставите адрес, на който доставката може да бъде приета в работно време.

FUNIDELIA обработва доставките чрез известни куриерски компании като GLS или DHL. Имаме право да включим и нови компании, без да уведомяваме своите клиенти.

FUNIDELIA ще предостави на клиентите си, пълната информация по доставката. Това са проследяващ номер и куриерска компания, която ще изпълни доставката, за да може да се свържете с тях директно по отношение на текущото местоположение на вашата поръчка.

Доставката на пратката ще се извърши на посочения от клиента пощенски адрес. В случай, че клиентът отсъства при самата доставка, ще бъде оставена бележка с инструкции как да се организира нова доставка, но ние не можем да гарантираме това. В повечето случаи ще бъдете уведомени по телефона. FUNIDELIA си запазва правото да променя вида на доставката и транспортната компания, независимо от това, което е описано тук, стига да не води до някаква повреда или вреда за продукта.

Разходите за доставка ще бъдат посочени в последния етап на покупката и ще зависят от избрания приоритет – спешна или обикновена доставка, както и от адреса на местоположението. Условията подлежат на промяна.

В съответствие с настоящите условия се счита, че продуктите са били доставени веднага щом приемането им е подписано на договорения адрес за доставка.

СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА

Funidelia работи с различни срокове за доставка в зависимост от продукта. Можете да проверите в раздел „Доставки“ какви са използваните принципи. Въпреки това по време на процедурата на закупуване ще можете да проверите на какъв етап е всяка поръчка.

Ако някой от исканите продукти в момента не е наличен в склада, доставката може да бъде забавена. Ще бъдете уведомени за това, след като покупката бъде направена.

Някои продукти на www.funidelia.bg имат различни срокове за доставка от обикновеното, но това ще бъде посочено на страницата на всеки продукт.

Тези срокове са средностатистически и съответно са прогнозни. Възможно е да се различават в зависимост от логистични или непредвидими причини.

Ако по някаква причина не можем да изпълним прогнозираната дата на доставка, ще ви уведомим и ще ви дадем възможност да изберете дали да продължите, или да не продължите с покупката. Ако решите да продължите, ще бъде определена нова дата на доставка. Ако решите да отмените поръчката си, ще ви бъде възстановена пълната сума за поръчката. Имайте предвид, че не доставяме в неделя.

НЕУСПЕШНА ДОСТАВКА

Могат да възникнат извънредни обстоятелства, като забавяне на складова наличност, които да възпрепятстват доставката на продукта в момента на потвърждение на поръчката. В тези случаи ще бъдете уведомени, защо обичайната процедура за поръчка е прекъсната. Ще ви бъде дадена нова дата на доставка или пълно възстановяване на общата сума за поръчката.

Цените, посочени на уебсайта www.funidelia.bg, включват ДДС, приложим от деня на покупката, но не включват разходите за доставка и евентуални административни разходи, които ще бъдат добавени към крайната сума.

За повече информация относно разходите за доставка вижте раздела за Доставки.

За повече информация относно административните разходи, свързани с начина на плащане, посетете нашия раздел Как да направя поръчка.

FUNIDELIA си запазва правото да променя продажните цени, посочени на www.funidelia.bg, по всяко време. Въпреки това в цените може да има грешки.

За повече информация относно различните начини на плащане и съответните административни разходи вижте Начини на плащане.

FUNIDELIA запазва правото си да променя начините на плащане, като създава нови или премахва съществуващи, без клиентите да имат право на възражение. Обаче, ако промяната на начина на плащане влияе на поръчка, която е вече завършена, www.funidelia.bg ще се свърже със съответния клиент, за да го уведоми за тази промяна и да му даде възможност за отмяна на поръчката.

ЗАЩИТЕНО ПЛАЩАНЕ С КАРТА VISA ИЛИ AMERICAN EXPRESS

Плащането се извършва онлайн след проверка на съответните данни чрез портала за плащане на съответната финансова организация.

С цел осигуряване на максимална сигурност на нашата платежна система, www.funidelia.bg използва защитени системи от водещите финансови организации в областта на електронната търговия.

По този начин вашите данни се изпращат в кодиран формат (SSL) директно до съответната организация. Кодираната система SSL, която използваме, гарантира максимална сигурност и поверителност при изпращането на вашите данни през интернет мрежата.

Данните за кредитната ви карта не се съхраняват в нито една от нашите бази данни. Те се използват само във виртуалния POS (точка на продажба) на защитения портал за плащане на нашите финансови организации.

Кредитните карти ще бъдат обект на проверка и одобрение от организацията, от която са издадени. Ако съответната организация-издател не може да разреши плащането, ние няма да носим отговорност за забавяне или неизпълняване на доставката и няма да можем да сключим договор с вас.

FUNIDELIA си запазва правото да провери предоставените от клиента лични данни и да предприеме необходимите действия (включително отмяна на поръчката), за да гарантира доставката на закупената стока в съответствие с посочените в поръчката подробности.

За повече информация относно нашата политика за връщане вижте нашият раздел Връщане.

FUNIDELIA предлага гаранция в случай на дефектно производство. Всички дефекти или несъвършенства, произтичащи от неправилното използване на продукта, не се покриват от тази гаранция.

В случай на дефектен продукт Funidelia ще направи съответната поправка, замяна, отстъпка от цената или анулиране на договора, което ще бъде безплатно за клиента. Funidelia носи отговорност за дефектните продукти в рамките на 2 години от датата на доставка. Клиентът трябва да уведоми Funidelia за дефектни продукти в рамките на 2 месеца от откриването им.

За връщане на продукт трябва да се спазят горепосочените условия от Политиката за връщане.

Гаранцията ще загуби валидността си, ако дефектите или повредите са причинени от външни фактори, инциденти, особено от електрически инциденти, износване, неправилно използване и неспазване на инструкциите за дадения продукт, посочени от Доставчика.

Продуктите, които са били променени или ремонтирани от клиента или от друго лице, което не е упълномощено от Доставчика, няма да бъде покрито от гаранцията.

За повече информация или въпроси, моля, свържете се с нас чрез нашата форма за контакт.

Отговорността на FUNIDELIA по отношение на всички закупени продукти на www.funidelia.bg ще бъде строго ограничена до цената на продукта и няма да покрие малки грешки или пропуски, които може да възникнат, когато са спазени всички необходими предпазни мерки.

FUNIDELIA не носи отговорност за щети, независимо дали са материални или нематериални, които може да възникнат в резултат на неправилното използване на продуктите. Това важи и за възможните промени, направени на продуктите от доставчика.

FUNIDELIA не носи отговорност за косвени щети, оперативни загуби или безработица, причинени на клиента или на трета страна дори ако посочените щети, загуби или неуспехи може да са били предвидени от FUNIDELIA или са им били известни.

С оглед на последиците от предходните клаузи финансовата отговорност на FUNIDELIA според настоящите общи условия не може да надвишава общата сума, платена при покупката, независимо от възникналия въпрос.

Условията, посочени в този член, няма да засегнат признатите от закона права на потребителите, нито правото им да се откажат от договора.

Настоящите общи условия се уреждат от испанското законодателство. И двете страни имат право да отнасят въпроси до трибуналите в Сарагоса за разрешаване на спорове или за отхвърляне на друга юрисдикция.

Елементите на този уебсайт са предназначени да предлагат продажбата на продукти, за които FUNIDELIA има лиценз.

Всички илюстрации, дизайн, символи, графики, снимки, изображения и всеки друг елемент, който е част от уебсайта, са изключителна собственост на FUNIDELIA или FUNIDELIA са лицензирани от официалния доставчик.

Ние информираме нашите клиенти, че правата на FUNIDELIA върху съдържанието, дизайна и изходния код на този уебсайт са защитени от действащото испанско и международно законодателство в областта на интелектуалната и индустриалната собственост.

®Funidelia е регистрирана търговска марка.

Всяко пълно или частично възпроизвеждане на този уебсайт и неговото съдържание, дори и чрез хипервръзка, без писмено разрешение на FUNIDELIA е строго забранено.

Освен това копиране, възпроизвеждане, адаптиране, промяна, разпространение, пазарна реализация, публична комуникация или други действия, които нарушават действащото испанско и/или международно законодателство по отношение на индустриалната и интелектуална собственост, като неоторизирана употреба на съдържанието на сайта, е строго забранено.

FUNIDELIA не претендира за косвено разрешение или лиценз за права на интелектуална и/или индустриална собственост върху съдържанието, публикувано на техния уебсайт www.funidelia.bg.

Приложимите разпоредби изискват част от информацията или кореспонденцията, която обменяме с вас, да бъде в писмен вид. Използвайки нашия уебсайт www.funidelia.bg, вие приемате факта, че по-голямата част от нашата кореспонденция е електронна.

Ще се свържем с вас по имейл.

По договор вие се съгласявате да ни отговаряте по електронен път и сте наясно, че всички договори, уведомления и друга кореспонденция, която ви изпращаме, ще бъде в електронен формат и ще отговаря на законовите изисквания за писмена кореспонденция.

Това условие не засяга вашите законни права.

Известията, които ни изпращате, трябва да бъдат направени чрез формата за контакт. В съответствие с посочените по-горе условия, освен ако не е посочено друго, можем да се свържем с вас по имейл или по пощата.

Когато се изисква от потребителя да сподели лична информация, той ще бъде информиран относно Политиката за поверителност.

Регистрирайки се на нашия уебсайт, вашата лична информация става част от нашата база данни и се използва единствено за продажби и статистически цели.

Събирането и обработването на лични данни ще се извършва в съответствие с принципите и задължения на основния Закон за защита на личните данни, 3/2018 от 5 декември, както и в съответствие с разпоредбите за развитие и условията, споменати в нашата Политика за поверителност.

Тези условия са неразделна част от нашите Общи условия за продажба.

За повече информация, моля, вижте раздела Политика за поверителност.

Вашите коментари и предложения са добре дошли. Моля, изпратете ги чрез нашата форма за контакт.

Top